BUTIKSEXPONERING ENDAGSKURS
ARTICLE
239
9e65802dbb5e0adad38f3f2653b44421
Tillbaka (UPD: 2014-05-28 15:57:42)

BUTIKSEXPONERING ENDAGSKURS


I Örebro höll jag igår den första exponerings-kursen för hösten och den här gången var det en hobbybutik som utbildades.
Dagen inleddes med 2,5 timme teori där vi gick igenom bl a hur man planerar sin butik, olika exponeringstyper, hur man bygger en exponering, skyltfönster-exponering och skylt-kommunikation.
Mycket information på kort tid!

Vi fortsatte sedan med praktiskt arbete i butiken och deltagarna delades upp i olika grupper där några fick jobba med exponering i butiken med att skapa inspirerande exponeringar på aktivitetstorg, gavlar och övriga säljytor. Vi utgick från en höstkatalog som går ut under kommande vecka med produkter inför skolstarten och andra höstnyheter.
Här fick man lära sig att disponera ytan rätt, placering av produkter, att använda rätt hjälpmedel för att lyfta fram produkten på rätt sätt och att göra "tråkiga" varor lite roligare genom att exponera dem på ett annorlunda sätt.
Vi tittade också på hur man med sambandsvaror gör en exponering intressantare.
Ett direkt kvitto på detta var när flera kunder gick fram till exponeringen direkt när de kom in i butiken.

En av deltagarna fick ägna sig åt skyltfönstren då detta var hennes ansvarsområde.
Disponering av ytan, att välja ut produkter, hur man placerar dem och bygger upp skyltningen, belysningen och slutligen prisskylten.
Det var stundom många djupa veck i pannan men resultatet blev riktigt bra, och övriga gruppens spontana reaktion på exponeringen var att det kändes som att det fått plats så mycket produkter trots att det var mycket luft runt skyltningen.
Butiken har två skyltfönster så vi hade sparat den andra skyltningen för att på så sätt kunna göra en jämförelse av skyltningarna. Man konstaterade att i det ena fönstret inte var skyltat utan bara utplacerade varor - medan det i det andra fönstret kändes laddat och genomtänkt.

Det var full aktivitet från första stund och exponeringarna växte fram efter hand. Kreativiteten och inspirationen flödade!

Mot slutet av dagen samlades gruppen ihop och vi tittade tillsammans på de arbetsuppgifter som utförts under dagen.
Det var en nöjd men mycket trött skara deltagare som avslutade dagen vid 20.00.
"-Jättekul, lärorikt och mycket inspirerande!" var deras betyg på utbildningen.
Bara att ladda om för nästa utbildning!Posten senast uppdaterad 28 maj 2014 kl. 15:57

51