ARTICLE
228
6a84770c7370e3d873bfc4f64f270f53
Tillbaka (UPD: 2014-05-28 15:58:35)

GÅRDSBUTIKEN PÅ NIBBLE GÅRDEn mängd nya typer av butiker har under de senaste åren dykt upp i form av hantverksbutiker, caféer, loppisbutiker och gårdsbutiker. En stor kontrast till butikerna i alla köpcentrum och ett kvitto på att ingenting är omöjligt!!!
Under sommaren har jag besökt lite olika typer av butiker och verksamheter som inte ligger mitt inne i en stad på gågatan med bästa butiksläge.
Ett otroligt engagemang finns runt om i vårt land där man skapat små och stora butiker i det gamla stallet eller pigkammaren ute på någon lantgård, i bygdens gamla skola eller före detta lanthandeln som nu har fått nytt liv igen.
Här har man skapat butiksinredning av allt man kan hitta. Gamla skåp som blir en snygg väggexponering, på slagbordet dukar man fram nyheterna eller skapar en aktivitet och armeringsjärn hängandes från taket som blir ett snyggt galler för hängande produkter. Omålat om man vill ha den lite "ruffare" känslan, annars målas det enkelt i någon passande kulör.
Massor av innovativa idéer och kul lösningar som gör varje butik till en unik upplevelse.


I går besökte jag Nibble Gård som ligger någon mil utanför Enköping.
Här har man en gårdsbutik och ett café i direkt anslutning till gården.
Man startade upp verksamheten för 14 år sedan och tillverkade då egna produkter som sedan såldes vidare till butikerna inne staden.
Då efterfrågan blev allt större bestämde man sig för att starta upp en butik på gården. I huset där butiken idag är har det varit hönshus, brygghus/tvättstuga och drängkammare.
Idag säljer man egenproducerade produkter och även produkter från andra producenter.
T ex marmelad, saft, te, kryddor och skorpor. Från frysen kan man också hitta egenfiskad mälargös och äppelmust som mustats i eget musteri.
Allt i snygga förpackningar som passar det "egenproducerade" konceptet.

Andra varugrupper som finns här är leksaker, presentartiklar, glas och porslin.
Blir man lite fikasugen kan en kopp kaffe avnjutas med hembakt kaffebröd i trädgården utanför butiken.

Väl värt ett besök för att inspireras, ta en fika och njuta i grönskan.Posten senast uppdaterad 28 maj 2014 kl. 15:58

51