HÖSTENS FÖRSTA EXPONERINGSUTBILDNING
ARTICLE
238
31bd7714d88e870c5a2cf935c427bee2
Tillbaka (UPD: 2014-05-28 15:57:25)

HÖSTENS FÖRSTA EXPONERINGSUTBILDNINGIdag förbereder jag inför en exponeringsutbildning jag ska ha i nästa vecka.
Det är höstens första exponeringsutbildning och fokus ligger på kundvarv, butiksplanering, varuhantering och exponering.
Utbildningen hålls på plats i butiken och vi kör igång direkt på morgonen med ett teoripass.
I samband med att butiken öppnar, startar vi upp den praktiska delen där man under resten av dagen kommer att få jobba med olika arbetsuppgifter. Några får ta sig an sälj-torgen där höstens första aktivitet/er ska fram. Varuläggning av ordinarie sortiment och exponering i butiken blir en annan grupps arbetsuppgift, och ett par stycken får ägna dagen åt att jobba med skyltfönstret.

Mot slutet av dagen samlar vi ihop deltagarna och går tillsammans igenom vad de olika grupperna har jobbat med under dagen.
Varje grupp får då presentera sin arbetsuppgift för de övriga, hur de tänkt och genomfört denna.
Vi andra får möjlighet att ställa frågor och komma med ris och ros.
Avslutningsvis fikar vi tillsammans och pratar om dagen. Reflektioner, förväntningar, funderingar och frågor.

Det är alltid lika inspirerande att ha utbildningar på plats i butiken, då man kan arbeta med sina egna produkter på sina egna ytor.
Ytterligare en fördel med att ha utbildningen i butiken är också att jag alltid försöker att utgå från butikens egen marknadsplan, så att vi arbetar med aktuella aktiviteter & kampanjer, annonser m.m. Man får då arbetet gjort samtidigt som man utbildas.
Engagemanget är fantastiskt och ofta får jag näst intill tvinga kursdeltagarna att ta ett avbrott för lunch eller en fikapaus...

Jag ser fram emot en spännande utbildningsdag!

Posten senast uppdaterad 28 maj 2014 kl. 15:57

51