LATA PIGAN
ARTICLE
231
1c7806ce112eca3134b37952015254a9
Tillbaka (UPD: 2014-05-28 15:50:40)

LATA PIGAN


På min turné där jag besöker olika butiker och verksamheter har jag nu varit hos "Lata Pigan" i Vela.
Hos "Lata Pigan" hittar man möbler, porslin, prydnadssaker, lampor, leksaker och tyger från många olika tidsepoker.
Inrymt i två stora lador ute på landet är det fullproppat med saker från golv till tak, men ändå en struktur där varje tidsepok har sin egen yta.
Sortimentet är resultatet av många års letande på auktioner och loppisar och här kan man hitta många riktiga design-klassiker, men också saker av helt okända tillverkare men som ändå har sin charm och unika design.
Varje vara är handplockad och har noga skärskådats för att platsa i sortimentet.
Hos "Lata Pigan" finns också ett riktigt brett sortiment av design-tyger. En del riktigt unika tyger som inte längre tillverkas.

Margareta Öberg, som driver detta fantastiska ställe, besitter en otrolig kunskap om vem designern är bakom stolen, tyget eller porslinet. Hon berättar gärna om tillverkningsår och designer av fatet eller lampan som man nyss har lyckats baxa fram ur havet med prylar.
Hos Margareta inryms också Klara/Fina som drivs av Lisette Schenström. Här hittar man vintage-kläder, skor, hattar och väskor i mängder.
Många olika designers trängs bland galgarna och här kan man hitta den där klänningen eller kappan med hög måste-ha faktor!!!
Även detta en riktig guldgruva!

Lata Pigan/Klara Fina kan varmt rekommenderas för den som vill hitta udda, unika, roliga eller galna grejer till sin butik eller som rekvisita till sitt skyltfönster.
En utflykt hit på semestern rekommenderas! Boka inte in något annat samma dag för jag garanterar att ett besök kommer att ta större delen av dagen.

Margareta håller även kurser där man får lära sig vad man ska titta på, rent kvalitetsmässigt, när man går på loppisar och vill göra fynd. På kurserna gör man också ett studiebesök på en vintage-auktion.

Posten senast uppdaterad 28 maj 2014 kl. 15:50

51