POZNANIA Polen
ARTICLE
306
60d15c06d4d16b621e585795119dc66e
Tillbaka (UPD: 2016-10-16 19:10:24)

POZNANIA Polen

Just nu befinner jag mig i Poznan i Polen. På onsdag öppnar ett av Polens största köpcentrum som kommer att rymma ca 300 butiker.
Mitt uppdrag är att delta i öppnandet av tre butiker ( en inredning/livsstilsbutik, en herrbutik och en butik med dammode).
Fredagen, då jag kom hit, ägnades åt att ta fram skisser på de skyltfönster som jag ska göra inför öppningen. Detta för att köpcentret ska ha skisser på skyltfönstren...??! Låter något underligt i mina öron.

Det är en hel del som fungerar annorlunda. 
Hela köpcentret invigs med pompa och ståt på onsdag (bl a med Eva Longoria som kommer och öppnar en butik med en egen höst- kollektion).
Trots detta får vi inte komma in och börja jobba med att fylla butikerna med produkter förrän på måndag!
Vi har alltså två dagar på oss att få upp alla varor, göra alla exponeringar inne butiken och skylta alla fönster i tre butiker.
Nr vi kommer på måndag är vi också tvungna att bära hjälm när vi vistas i "allmänna utrymmen"...


Idag, lördag, har jag  (tillsammans med Iza som är grafisk formgivare och formger trycksaker för butikerna och Claudia som är Visual Merchandiser och ska var med och göra skyltfönstren) besökt en ganska stor loppmarknad inrymd på innergården och kringliggande lokaler som längre tillbaka varit slakteri. Riktigt häftiga tegelhus. Här fanns massor med prylar - och det kostade absolut ingenting!
Dagens inköp blev en resväska av äldre modell, en gammal rostig verktygslåda (som ska spraymålar svart), en plåt-koffert och ytterligare en brun koffert med metallspännen. Allt detta för ca 350 kronor!

Imorgon blir det en tur till det stora varuhuset som är etablerat världen över... IKEA! 
Och så ska vi ta ett besök till på loppmarknaden. Vi fick ett hett tips från en av utställarna att det skulle vara mycket mer imorgon och också ännu billigare.
Då står en herrcykel på inköpslistan.


Posten senast uppdaterad 16 okt 2016 kl. 19:10

51