PRAKTISKT ARBETE PÅ ÅSBY
ARTICLE
276
fdfbc18e736b99a6f7a0300544e94b5e
Tillbaka (UPD: 2014-05-28 15:54:13)

PRAKTISKT ARBETE PÅ ÅSBY


Under två dagar har jag, tillsammans med personalen på Åsby handelsträdgård i Hallstahammar, arbetat med exponering och varupresentation.
Den här gången var det säljytan intill kassaområdet som fick sig en "makeover".
De tidigare produkterna kändes nu inaktuella och hela ytan var i behov av ett nytt upplägg för att öka ytans attraktivitet.
Då det fanns en hel del godsaker såsom fin choklad och praliner, "nostalgi-godis" som den gamla hederliga AKO-kolan i lite olika smaker, violpastiller, salmiakpastiller och fruktpastiller som i dagsläget var exponerade på lite olika ställen i butiken beslöt vi att samla ihop detta, och tillsammans med nyheter som teer och kola i vackra förpackningar skapa en gammeldags handelsbod med allehanda godsaker.

Vi utgick från ett vackert, vitmålat gammalt skåp som sedan tidigare stod mot en vägg. På ytan framför skåpet ställde vi ytterligare två vitmålade, lite mindre, skåp i samma stil. Intill dessa placerades ett bord.
Hyllplanen i skåpen kläddes med brunpapper för att förstärka den gammeldags handelsbodskänslan. Hyllorna fylldes sedan med förpackningar med teer och kola. I skåpet fanns också enhel del lådor. Några av dessa öppnades för att exponera stora karamellstrutar i dem.
En del av chokladen var förpackade i strutar, som vi ställde i höga glas, eftersom de annars var svåra att exponera.
Tablettaskarna med pastiller hällde i vi upp i höga glasvaser. Plockvänligt och dekorativt.
Prisskyltar av svart griffelplast där priserna textades med vit penna, förstärkte känslan av den gamla handelsboden.
Som en extra detalj i exponeringen placerades ett högt våningsfat direkt på golvet på sidan av skåpen. Här exponerades fler strutar med choklad.

Som komplementprodukter till teet ställde vi även in temuggar och olika modeller av tekulor i skåpet.
För att "mjuka upp" exponeringen och även få in något ur växtsortimentet, placerades en kruka ovanpå skåpet på golvet. Ur denna hängde murgröna ned och slingrade sig vidare ned runt ett av bordsbenen.
 

Posten senast uppdaterad 28 maj 2014 kl. 15:54

51