TRÄNING INFÖR EUROSKILLS
ARTICLE
311
10aaece62aae2b3a926932293dcbaa0f
Tillbaka (UPD: 2016-11-02 11:27:23)

TRÄNING INFÖR EUROSKILLS   


Euroskills är en yrkestävling där ungdomar som går olika yrkesutbildningar tävlar i sina respektive yrken. Sveriges Yrkeslandslag består av 28 olika yrken med allt från frisör, trädgårdsanläggare, möbelsnickare, rörmokare och golvläggare till målare, murare och betongarbetare.

Jag har, av Handelsrådet och Svenska, fått uppdraget att coacha/träna Johanna i yrket Visual Merchandiser. Hon vann Yrkes-SM i Maj i år där fyra tävlanden fick göra skyltfönster-exponeringar som vi sedan bedömde.


Tävlingsuppgiften på EM är för vår del att, under tre dagar, skapa en skyltfönster-exponering på temat "breakfast" med frukost-produkter den första dagen och de övriga två dagarna göra en mode-exponering på ett angivet tema. 
Vilket temat blir lottas fram på tävlingens första dag.  
För mode-exponeringen ska man göra research för att ta fram en idé för sin exponering. 
Utifrån denna ska man sedan göra en skiss på skyltfönstret vilken ska stämma överens med den faktiska skyltningen till 100%!!
Därefter börjar skyltnings-arbetet. 
Varje tävlande har samma uppsättning med verktyg, material och produkter att arbeta med och får skapa sin egen rekvisita.

Efter varje tävlingsdag bedöms dagen arbete. 
Detta görs av varje tävlandes coacher, vilka under tävlingen kallas Experter. 
 
Så nu kör vi på med träningen och förbereder oss så mycket vi kan inför tävlingen.
Bland de teman vi har att välja på har vi temat "Industrial", vilket vi körde igår.
Produkterna som skulle exponeras var: 5 par jeans, en skinnjacka, två olika t-shirts, ett bälte och 2 par sneakers.
Så många produkter som möjligt ska finnas med, men någon enstaka får uteslutas om det så att exponeringen vinner på det.

Hon har också fått en uppsättning material; 3 st gjutrör, 10 st färgade kartongark 50x70 cm, väggfärg (svart & vit), en kartong märlor, rundstav och läkt samt 3 m jeanstyg. Förutom detta har Johanna också haft tillgång till dekor-rummet på Medborgarskolan, där vi lånar skyltrummet.Posten senast uppdaterad 2 nov 2016 kl. 11:27

51