Mina uppdrag

Allt från butiker, skyltfönster och utbildningar till mässor.

TRÄNINGSTÄVLING CHELYABINSK, RYSSLAND. Jag blev inbjuden tillsammans med min tävlande, Johanna, att delta på en träningstävling i Chelyabinsk i Ryssland. Här hade jag rollen som jury-medlem och gjorde, tillsammans med den ryske coachen och några ryska lärare bedömningarna av arbetet. Johanna vann!
TRÄNINGSTÄVLING CHELYABINSK, RYSSLAND. Jag blev inbjuden tillsammans med min tävlande, Johanna, att delta på en träningstävling i Chelyabinsk i Ryssland. Här hade jag rollen som jury-medlem och gjorde, tillsammans med den ryske coachen och några ryska lärare bedömningarna av arbetet. Johanna vann!
TRÄNINGSTÄVLING CHELYABINSK, RYSSLAND. Jag blev inbjuden tillsammans med min tävlande, Johanna, att delta på en träningstävling i Chelyabinsk i Ryssland. Här hade jag rollen som jury-medlem och gjorde, tillsammans med den ryske coachen och några ryska lärare bedömningarna av arbetet. Johanna vann!
COACHNING INFÖR YRKES-EM. Uppdrag: Johanna gör en exponering i en butik, vilken jag sedan ger feedback på.
PALLINIS TYGER, AUGUSTI 2016. Uppdrag: höstexponering metervara.
PALLINIS TYGER, SUNDBYBERG AUGUSTI 2016. Uppdrag: höstexponering metervara.
ASTRID LINDGRENS VÄRLD 2016. Uppdrag: Utbildning av personal i exponering Exponeringsarbete i butiker inför öppning.
BILD 2 YRKES-SM I MALMÖ I MAJ 2016. Här är vinnaren! Johanna Hanson som jag ska coacha fram till EM (EuroSkils) i Göteborg i december 2016 och sedan till WorldSkills i Abu Dhabi 2017.
YRKES-SM I MALMÖ I MAJ 2016. Vi tar ut nya tävlande för Yrkes-EM och Yrkes-VM. Jag har satt ihop tävlingsuppgifter till de fyra tävlande och deltar, tillsammans med representanter från Handelsrådet och Svensk Handel, som jury och utser vinnare.
Exponering - Ecce femina, EnköpingCERVERA - Exponering av skyltfönster vid nyöppning av butik i Uppsala.BRANDTEX SHOWROOM, Stockholm Modecenter - Omexponering av skyltdockor och exponering av miljö i showroom inför modeveckor samt Pre- Collection-dagarGOLVKEDJAN, Sverige - Butiksbesök hos 32 butiker över hela landet. Hjälp med omstrukturering av butiksytor, kampanjexponering, exponering av skyltfönsterREESE HANDELSTRÄDGÅRD, Enköping - Julskyltning. Det här är premiären för uthyrning av vårt eget skyltfönster. Vi vill ge företag som ligger utanför statskärnan möjligheten att visa sitt sortiment i ett eget skyltfönster. Till julen exponerades julgrupper, kransar, tomtar och ljuslyktor. Avsändaren syns med en stor företagsskylt med kontaktuppgifter.JASCHA LOVES DESIGNISTA, Stockholm mode- & inredningsbutik - Exponering av skyltfönster för artikel i branschtidningen Dagens Handel.GOLFSTORE, Sverige & Danmark - Omstrukturering och exponering av 13 st Flagship-butiker inför säsongsstarten.HAMNMAGASINET, Enköping krog, café, konst - Handtextning av menyer.


TRÄNINGSTÄVLING CHELYABINSK. RYSSLAND
Jag blev inbjuden tillsammans med min tävlande, Johanna, att delta på en träningstävling i Chelyabinsk i Ryssland. Här hade jag rollen som jury-medlem och gjorde, tillsammans med den ryske coachen och några ryska lärare bedömningarna av arbetet. Johanna vann!

COACHNING INFÖR YRKES-EM
Uppdrag: Johanna gör en exponering i en butik, vilken jag sedan ger feedback på.

PALLINIS TYGER, SUNDBYBERG AUGUSTI 2016
Uppdrag: Höst-exponering metervara.

ASTRID LINDGRENS VÄRLD 2016
Uppdrag: Utbildning av personal i exponering
Exponeringsarbete i butiker inför öppning.

YRKES-SM I MALMÖ I MAJ 2016
Vi tar ut nya tävlande för Yrkes-EM och Yrkes-VM. Jag har satt ihop tävlingsuppgifter till de fyra tävlande och deltar, tillsammans med representanter från Handelsrådet och Svensk Handel, som jury och utser vinnare.Johanna Hansson vann och henne ska jag ska coacha fram till EM (EuroSkils) i Göteborg i december 2016 och sedan till WorldSkills i Abu Dhabi 2017.

KVARTERET IGOR

exponering i gallerian

BÅLSTA CENTRUM
julskyltning i centrum

SKÖNA DRÖMMAR/HÄLSOHÖRNAN I HALLSTAHAMMAR
Exponering i skyltfönster och butik inför säsongsstarter.

MARKISLAGRET I BROMÖLLA & KRISTIANSTAD
Ett veckolångt uppdrag med Exponeringsutbildning.
Veckan inleddes med teoretisk genomgång den första dagen. Under resterande dagar arbetade vi praktiskt i butikerna med omstrukturering av butiksytor för att disponera
ytorna bättre, skapa ett genomarbetat kundvarv och göra inspirerande och säljande exponeringar.

HÄLSOKRAFT
En dags skyltfönster-utbildning där deltagarna fick teoretiska kunskaper i skyltfönster-exponering och sedan själva fick skapa mindre exponeringar med produkter ur sortimentet.

SYNOLOGEN
En heldags exponeringsutbildning.

PALLINIS TYGER, SUNDBYBERG
Exponering av skyltfönster, 4 - 5 gånger per år.

PRESSBYRÅN & 7ELEVEN
Föredrag om exponering i samband med Kick-off

EUROSKILLS 2014, LILLE FRANKRIKE
Coachning av två tävlande inför deltagande i Yrkes-EM i Lille i Frankrike, 2-4 oktober 2014.
De tävlade i yrkeskategorin 'Visual Merchandising and Window Display' och mitt uppdrag var att förbereda dem inför tävlingen med teoretisk och praktiskt träning.
De kom på en bronsplats!

WORLDSKILLS 2015, Sao Paulo Brasilien
Coachning av en tävlande iför deltagande i Yrkes-VM i Sao Paulo i Brasilien, 11-16 augusti 2015

EXPONERINGSUTBILDNING ÄLMHULT
En heldags utbildning i butiksexponering genomfördes i Älmhult.Butiksägare från en handfull olika branscher fick lära sig hur man planerar sin butik, olika ytors värde och hur man kan påverka detta, hur man arbetar med kampanj- & aktiviteter samt hur man arbetar med skyltfönstret. Utbildningsdagen innehöll också en workshop där var varje deltagare hade fått ta med sig en skiss över den egna butiken och planera och möblera denna, för att skapa så lättarbetade , inspirerande och effektiva ytor som möjligt.

FÖREDRAG BUTIKSEXPONERING DALS ED
I samarbete med Svensk Handel genomfördes ett inspirations-föredrag för Utvecklingscentrum i Dals Ed. Butiker på orten var inbjudna att få lära sig lite mer om hur man skapar säljande butiksmiljöer med befintligt material.Planering av butiksytan, möblering av avdelningar och säljtorg samt exponering av produkter och skyltfönster.

FÖREDRAG JULENS SKYLTFÖNSTER I GNESTA
I samband med julskyltningen hölls ett föredrag i Gnesta, gällande julens skyltfönster.Under några kvällstimmar fick ett gäng butiksägare i Gnesta lära sig allt om hur man skapar en riktigt inspirerande julskyltning.Från idé till material- och produktval till hur man bygger upp sin skyltning och får till 'det där lilla extra' som gör att man minns just ditt fönster...

MEGA I ESKILSTUNA
Inför nyöppning av lågprisbutik i Eskilstuna fick DEKKO uppdraget att möblera upp hela butiken.Uppdraget inleddes med idé- & skissarbete där butikslayouten togs fram.DEKKO deltog även det praktiska arbetet med möblering av butiksytan.

BÅLSTA CENTRUM
Julskyltning i Bålsta Centrum.Uppdrag att skapa en riktig julstämning i centrum med Julkulor, ljusdraperier och ljusslingor.

ESF-PROJEKT HALLSTAHAMMARS KOMMUN
Under ett år har butiker från kommunen utbildats i Butiksexponering och skyltfönster-exponering. Teorikvällar har följts upp med praktiskt arbete ute i butikerna. Omstrukturering av butiksytan där vi tittat på varugruppsplacering, exponering och kundvarv. Utifrån detta har vi sedan, under en dag, möblerat om i butiken och effektiviserat ytorna i syfte att skapa lättarbetade och inspirerande butiksmiljöer.Även skyltfönster-utbildningen inleddes med en teori-kväll där man fick lära sig allt om hur man arbetar med skyltfönstret (uppbyggnad av skyltgruppen, produktval, material- och rekvisita & ljussättning) för att därefter få skylta sina egna skyltfönster under handledning. Projektet avslutades med att varje butik fick i uppgift att se över det som den enskilda butiken uppfattade att de behövde jobba vidare på i sin verksamhet. Några av butikerna stod i beredskap att byta lokal och fick därför göra en skiss över den nya butiken och placera in inredning och varugrupper. Ett flertal andra butiker kände att de behövde arbeta vidare på skylt-kommunikatioen i butiken och fick då ta fram mallar för de skyltar som skulle användas i butiken.

EXPONERINGSUTBILDNING I VÄXJÖ
I samarbete med Almi genomfördes en utbildning i butiksexponering i Växjö. Butiksägare fick lära sig hur de planerar son butik, butikens olika ytor och hur man arbetar med dem samt hur man exponerar sina produkter. Alla verktyg för att skapa en inspirerande och säljande butik!

EXPONERINGSDAGAR PÅ THUNS
Under fyra dagar hölls exponeringsutbildning på Thuns i Faringe.Utbildningen hölls avdelningsvis för att få full fokus på den egna avdelningen.Dagen inleddes med ett teori-pass med genomgång av sortimentets olika delar och hur man arbetar med dessa för att uppnå optimal effekt, hur man planerar sin butik och hur man väljer inredning och hur men exponerar produkterna på denna.Resten av dagen ägnades åt praktiskt arbete på den egna avdelningen där man tittade på kundvarv, varugrupps placering och exponering.

EXPONERINGS-UTBILDNING IDÉ & HOBBY I ÖREBRO

En heldag på plats i butiken!
Dagen inleddes med två timmars teori. Deltagarna delades sedan i i grupper och fick arbeta med olika ytor i butiken. Exponering av kampanj-torg, väggexponering samt skyltfönster.

SKYLTFÖNSTER-EXPONERING HOS HÅRSTYLISTERNA
Exponering av två skyltfönster inför nypremiär hos Hårstylisterna i Upplands Väsby.

EXPONERINGS-UTBILDNING ÖRKELLJUNGA
En kvälls-ubildning i butiksexponering i samarbete med Svensk Handel.
Efter den teoretiska delen fick deltagande butiker ett två-timmars butiksbesök där de kunde få hjälp med allt från planering av butiken, möblering, exponering i butiken till skyltfönster.
Totalt besöktes sju olika verksamheter.

PROJEKT: FÖRETAGS-RACET I TIERP
Det projekt som påbörjades under våren med två teori-pass ( butiks-exponering och skyltfönster-exponering) fortsatte under hösten med butiksbesök hos de resterande butikerna. Tips och råd om butikens utformning och disponering av ytor.

FÖREDRAG OM EXPONERING I EMMABODA
Ett tre-timmars kvällsföredrag om exponering för företagare i Emmaboda med omnejd

VISUAL MERCHANDISING - KURS FÖR SVENSK HANDEL GÖTEBORG
En endags utbildning i Visual Merchandising på Svensk Handel i Göteborg.
Teori och work-shop där deltagarna fick arbeta med sina egna verksamheter.

AMATÖRTEATERNS RIKSFÖRBUND I VÄSTERÅS
Framtagande av inredning och butikslayout för ny butik.
Idé och skissarbete samt praktisk hjälp med uppbyggnad av butiken.

EXPONERINGSUTBILDNING PÅ ÅLAND
För Ålands Näringsliv hade jag uppdraget att hålla en exponerings-utbildning.
Deltagare inom olika branscher fick under en dag lära sig mer om köpbeslut & köpprocess, sortiment, butiksplanering, exponering i butik, skyltfönster- exponering samt skylt- & priskommunikation.
En kortare workshop där vi tittade på utnyttjandet av butiksytan, kundvarv samt heta ytor.

EXPONERINGS- UTBILDNING FÖR ALMI
För Almi hade jag här uppdraget att hålla en exponerings-utbildning.
Butiksplanering, sortiment, köpbeslut och köpprocess, exponering i butik och skyltfönster samt en workshop där deltagarna fick se över sina egna butiksytor.

INSPIRATIONS FÖREDRAG BÅLSTA CENTRUM
Under ett morgonmöte höll jag ett inspirationsföredrag för butiksägarna i Bålsta Centrum.
Föredraget handlade om hur man skapar en inspirerande butiksmiljö dit kunden gärna kommer tillbaka.

SKYLTFÖNSTER
Sommarskyltning på Pallinis Tyger Sundbyberg

VISUAL MERCHANDISING
En heldag med omstrukturering av butiksytan och exponering på Åsby Handelsträdgård i Hallstahammar

SVENSK HANDEL
Utbildare i Visual Merchandising

BOKHANDELN I HALLSTA
Omstrukturering av butiksyta i syfte att skapa en lättarbetad och överskådlig butik.

HALLSTAHAMMARS KOMMUN
Utbildare i Visual Merchandising, EU-projekt för kompetensutveckling av butiker och övriga verksamheter i kommunen. Teori samt arbete i butiker med uppdrag att skapa inspirerande och säljande butiksmiljöer.

TIERPS KOMMUN
Utbildare Visual Merchandising ”FöretagsRacet i Tierp” med teori samt arbete ute i butiker och övriga verksamheter med uppdrag att skapa inspirerande och säljande butiksmiljöer.

FOLKUNIVERSITETET I UPPSALA
Handel i Uppland
Utbildare Visual Merchandising och Exponering Skyltfönster

BRANDTEX SHOWROOM
Exponeringuppdrag med exponering av showroom inför modeveckor på Stockholm Modecenter.

MÄSSMONTER GOLVKEDJAN
Idé- & skissarbete i samband med Golvmässa.

HÄLLA SHOPPING
Exponeringsuppdrag för Hälla Shopping Köpcenter i Västerås.

LIFE-BUTIKEN GOTTSUNDA UPPSALA
Uppdraget var att rita upp butiken med ny inredning i samband med att butiken skulle flyttas. Varuläggning och exponering i samband med överflyttningen.

LIFE-BUTIKEN I ENKÖPING
Ett exponeringsuppdrag med omskyltning av skyltfönster inför kampanjstart. Från idé- & skissarbete till uppskyltning.

DJURMAGAZINET
Utbildning i Visual Merchandising i samarbete med Signex Academy.

KAMA
Utbildning i Visual Merchandsing i samarbete med Signex Academy

VINGÅKER FACTORY OUTLET
Utbildare i Visual Merchandising.

Nybro, Torsås och Emmaboda Kommuner
Utbildare i Visual Merchandising med teori samt arbete ute i butiker och övriga verksamheter med uppdrag att skapa inspirerande och säljande butiksmiljöer.

HANDELSFÖRENINGEN I STAFFANSTORP
Utbildare i Visual Merchandising i samarbete med Svensk Handel.

ENKÖPINGS MUSEUM
Uppdrag att rita om entré med butiksdel. Ny vägginredning och kassadisk och en helt ny layout på hela ytan. I samband med detta skulle det även göras plats för Turistbyrån.

FASTIGHETS FÖRVALTAREN AB
Uppdrag att rita den nya ”BoButiken” där hyresgästerna kommer in och väljer köksluckor, vitvaror, golv, tapeter m.m till sina lägenheter. Idé- & skissarbete för framtagande av ny inredning samt butikslayout.

HANDELSRÅDET
I samarbete med Handelsrådet coachar jag en tävlande i yrkestävlingarna Euro Skills och World Skills där syftet med tävlingarna är att få ungdomar att söka yrkesutbildningar. Inför varje tävling lägger jag upp ett träningsprogram där den tävlande får göra olika skyltfönster-exponeringar, och lära sig idé-framtagande, skissarbete, presentationsteknik. färgsättning, komposition, materialkunskap och hur man bygger upp själva skyltgruppen. Under tävlingarna deltar jag som domare och dömer övriga tävlandens arbete. Tävlingarna hålls på olik ställen i världen och hittills har vi varit i Lille, Sao Paulo, Göteborg, Abu Dhabi och Budapest. I augusti i år åker vi till Kazan i Ryssland.

LÄNSSTYRELSEN I VÄSTMANLANDS LÄN
I ett projekt där fem olika län ( Stockholm, Uppsala, Södermanland, Örebro och Västmanland ) deltar har jag uppdraget att hjälpa gårdsbutiker och gårdscaféer att skapa säljande butiksmiljöer. Här tar jag fram skalenliga skiss-förslag på butiksytan och utformningen av butiken/caféet med möblering och varupexponering.

LANDSBERGA GÅRD
Deltog i projektet 'Smakrik besöksnäring' där jag har uppdraget att hjälpa gårdsbutiker med att skapa säljande butiksmiljöer. Landsberga gård inredde en 110 kvadratmeter stor byggnads som tidigare varit ett gammalt stall till en gårdsbutik med café. Jag mätte och ritade upp ett förslag på layouten som vi sedan arbetade utifrån. Inför öppning av gårdsbutiken gjorde jag exponeringar och varupresentationer. Jag jobbar fortfarande med exponering i butiken inför säsongsbyten och aktiviteter.

STATENS FASTIGHETSVERK
Uppdrag att rita upp exteriören i ett helt kvarter med förslag på uppfräschning av fasad och utomhusmiljöer.

MEDBORGARSKOLAN I STOCKHLOM
Uppdrag som utbildare i ämnena 'Exponering' och 'Sketch up' på Diplomutbildningen för Visual Merchandiser.
Nyhetsbrev

Prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få löpande nyheter, tips, råd och inspiration!

Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

807